Hamp som en del af løsningen på klimaudfordringerne

Det har længe været et almindeligt faktum, at træer er en central komponent i løsningen til at tackle de stigende niveauer af kulstof i atmosfæren. Som andre planter har træer evnen til at absorbere og lagre kulstof under fotosyntese. Mens mange derfor kigger på træer i søgen efter en løsning på problemet med klimaændringer, har nyere undersøgelser vist, at der måske findes en mere effektiv plante til at sænke kulstofniveauet, nemlig hamp.

Flere uafhængige undersøgelser har vist, at industrihamp i gennemsnit er dobbelt så effektiv til at opfange kulstof fra atmosfæren som træer. Ifølge Cambridge University-forsker Darshil Shah optager en typisk skov 2 til 6 tons CO2 om året pr. Mens industrihamp absorberer mellem 8 og 15 tons CO2 om året per hektar, efter det er blevet dyrket. Niveauet af absorberet kulstof er i begge tilfælde påvirket af mange eksterne faktorer såsom klima, træ- eller plantearter, vækstår osv.

Laboratorietestet kvalitet

Canavita tester alle produktioner på et eget laboratorie og på et tredjepartslaboratorie som enten er Syddansk Universitet eller i Schweiz. Dette er din sikkerhed for, at vores produkt altid lever op til samme høje standard, og værdierne altid er de samme.

Fordelene ved industriel hamp slutter ikke her, selv jorden nyder godt af hampedyrkningen, da den også absorberer tungmetaltoksiner som cadmium, bly og kviksølv. Hamp er også dygtig til at vokse i ufrugtbar jord og kan derfor spille en stor rolle i fremtidens landbrugsindustri, da den kan bruges til landvinding.

Hamp kan bruges i alle slags industrier, lige fra tekstil, medicinsk og endda konstruktion, mens den stadig indeholder kulstoffet i fibrene. På grund af hamps effektivitet til at absorbere kulstof under vækst, vil den i mange tilfælde blive betragtet som en kulstofnegativ afgrøde, da det frigivne kulstof under produktionen ikke vil overstige, hvad det allerede har optaget fra atmosfæren i sin vækstfase.

IMG_1931.jpg__PID:6c7e563f-3426-4e6d-b655-e593405d854d

Canavitas udendørs mark i Italien.

I vores nuværende produktionsår (2023) estimerer Canavita at udvinde CBD-olie fra 6 tons høstet hamp, hvilket svarer til 4 hektar jord. Planterne vil være vokset på 4 til 5 måneder før de høstes. På den tid vil de 4 hektar hamp have optaget mellem 10 og 20 tons CO2 fra atmosfæren.

For yderligere læsning anbefaler vi at udforske forskningen udført af Dr. Darshil U. Shah fra Cambridge University og forskningen i landbrug udført af det non-profit jordlaboratorium Hudson Carbon.

Kilder:
https://www.theguardian.com/environment/2022/nov/24/could-hemp-be-a-key-tool-in-fight-against-climate-change?fbclid=IwAR2uTai5CFkwOwJP0uJ1OKA-sZPrpYamhUxt2qR19FADB4lnUVsewDv_uiI#:~:text=Hemp%20is%20one%20of%20the,year%2C%20more%20than%20any%20woodland

https://carbonherald.com/cannabis-absorbs-double-the-amount-of-co2-than-trees/ https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-11467061/Cannabis-plants-help-fight-climate-change-absorbing-carbon-dioxide.html

https://pebblemag.com/magazine/living/hemp-solve-climate-change

https://www.dezeen.com/2021/06/30/carbon-sequestering-hemp-darshil-shah-interview/#

https://carboncredits.com/hemp-carbon-credits/

https://www.creatingtomorrowsforests.co.uk/blog/technical-note-how-do-trees-store-carbon